Διαγραφή Σαλμά για το αναφαίρετο κοινοβουλευτικό δικαίωμα του να ζητά εξηγήσεις από την Κυβέρνηση



 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού, όταν έβγαλε διαγωνισμό για ν’ αναθέσει τα 100 κυλικεία, έβαλε φωτογραφικούς όρους και έβαλε μόνο έναν που πέρασε και προκρίθηκε και πήρε το διαγωνισμό, δηλαδή μια συγκεκριμένη εταιρεία στην κατώτερη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, δηλαδή δεν υπήρξε καν πλειοδοσία. Τι ήταν αυτό? Ποιος θα πουλάει καφέ και νερό στα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων. Μ’ αυτό διαφωνώ. Δεν σημαίνει ότι επειδή με βουλευτής ενός κόμματος δεν έχω την δυνατότητα να διαφωνήσω.

Το είπα ευθέως στην κοινοβουλευτική ομάδα, το έθεσα ερώτηση στην κυρία Μενδώνη και πρέπει να σας πω, είπα ότι το 2024 δεν μπορώ να δεχτώ ότι μόνο μία εταιρεία μπορεί να πουλάει νερά και καφέδες σε 100 κυλικεία. Οι άλλες όλες έφυγαν με φωτογραφικές διατάξεις. Προσέξτε τώρα, για ίδιο προϊόν τα κυλικεία το κάθε νοσοκομείο βάζει διαφορετική προδιαγραφή. Άλλα έχει το Αττικό για το ίδιο προϊόν για ποιος θα πάρει την λειτουργία του κυλικείου, άλλο έχει ο Ευαγγελισμός άλλο έχει το Πανεπιστημιακό στο Ρίο, άλλο έχει το Πανεπιστημιακό στα Γιάννενα.

Για οτιδήποτε υπάρχει από το Δημόσιο δεν υπάρχουν κανόνες, δεν κάθησε αυτή η πολιτεία να πει: εγώ για να εξοικονομήσω τα χρήματα του Ελληνικού Κράτους θέλω παροχή υπηρεσιών και παροχή έργου. Έργα που είναι μέχρι 100.000 ένα-δύο, έργα που είναι μέχρι ένα εκατομμύριο ένα-δύο-τρεις-τέσσερις προδιαγραφές και να’ναι κοινές.

 Δεν είναι αναμενόμενο ότι τον επόμενο μήνα θα βρείτε πιο ανεβασμένο το πληθωρισμό όταν ο Υπουργός Υγείας αύξησε 800 φάρμακα, όταν εμείς παλεύαμε να τα μειώσουμε για να σώσουμε τη χώρα το 2012;» 

Γι’αυτές του τις δηλώσεις ο κ.Μητσοτάκης παρέπεμψε τον βουλευτή Μάριο Σαλμά στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής του

Δηλώσεις-αποκαλύψεις που δεν άντεξε η Αυτού Μεγαλειότης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί φοβάται τον οποιονδήποτε αντιδρά ή φέρνει αντίρρηση στην μετάλλαξη της ΝΔ.

Και φοβάται γιατί πολύ απλά δεν πιστεύει και δεν πίστεψε ποτέ την ιδεολογία του κόμματος που φαινομενικά υπηρετεί.

Στο τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνά με εξωκοινοβουλευτικούς και άμεσα ελεγχόμενους από τον ίδιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Αυτιάς μιλά για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα