Ο Γιώργος Αυτιάς μιλά για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα



Μέχρι το 2029 μας λέει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς θα πιέζουμε για χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια.

Γιατί δεν είμαστε αυτάρκεις και δεν έχουμε μάλιστα την δυνατότητα πλήρους αυτάρκειας, όπως η Ισπανία, η οποία επέλεξε να βγει από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και έτσι να πέσουν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Μέχρι το 2029 που θα είμαστε μια "πράσινη χώρα" γεμάτη ΑΠΕ και θα γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης θα περιμένουμε καρτερικά μήπως και οι πιέσεις που θα ασκήσει ο Γιώργος Αυτιάς και η Ελεωνόρα Μελέτη προς την Φον ντερ Λάιεν πιάσουν τόπο και πέσουν οι τιμές;

Το θέμα όμως είναι γιατί δεν είμαστε αυτάρκεις;

Δεν είμαστε αυτάρκεις λόγω της εμμονής της Κυβέρνησης να προβεί σε ταχεία απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2025 ενώ για την Γερμανία θα γίνει το 2038 και την Πολωνία το 2050.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Αυτιά, λοιπόν, η Ελλάδα δεν θα επιδιώξει ποτέ την αυτάρκεια της και θα παρακαλά την Ούρσουλα να "εξειδικευτεί" ώστε να μάθει για ποιο λόγο αυξάνονται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιατί η κ.Ούρσουλα που τόσο υποστηρίχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάποια εξειδίκευση ώστε να απαντήσει και να βρει λύσεις στις αυξανόμενες τιμές.

Έχει εξειδικευτεί μόνο την προώθηση προϊόντων και δη φαρμακευτικών.

Και μέσα σε όλα αυτά τα παρακάλια η χώρα θα εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από εισαγωγές (φυσικό αέριο) ή αγορές ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές χώρες, η οποία παράγεται από λιγνίτη (!!!) σε μεγάλο ποσοστό. 

Και όσο το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα παραμένει υψηλό, το ίδιο υψηλές θα παραμένουν οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών καθιστώντας την ελληνική παραγωγή μη ανταγωνιστική.

Να μην αναφερθούμε στα επερχόμενα black out λόγω άπνοιας και συννεφιάς για τα οποία εμείς θα κληθούμε να βάλουμε πλάτη όσο ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ θα φτιάχνει πολυτελή εξοχικά και ο κ.Μητσοτάκης θα τρώει και θα πίνει με τους παρόχους ενέργειας και φίλους του.

Και στην τελική ποιος θα επωμιστεί το κόστος μετάβασης που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια;

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγραφή Σαλμά για το αναφαίρετο κοινοβουλευτικό δικαίωμα του να ζητά εξηγήσεις από την Κυβέρνηση